Anacardiaceae

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Kulawarga Jambu
(Anacardiaceae)
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Order: Sapindales
Kulawarga: Anacardiaceae

Anacardiacéae (Kulawarga jambu) nyaéta kulawarga tutuwuhan tina ordo Sapindales nu mangrupa anggota kelompok utama Angiospermae (tutuwuhan kembangan).[1] Tutuwuhan ieu diwangun ku antara 800 spésiés dina 82 genus.[2] Anggota kulawarga ieu dibudidayakeun sakuliah dunya pikeun didahar buah atawa sikina, salaku sanyawa obat, atawa kai nu alus.[2] Sababaraha produk tina Anacardiacéae, kaasup manggah (Mangifera indica), pistachio (Pistacia) médé (Anacardium occidentale), jeung pedes beureung ngora (Schinus terebinthifolius), nu dipaké sakuliah dunya.[2] Tutuwuhan ieu mangrupa tangkal atawa semak nu miboga daun alternatif, sok wangun ramo atawa nyirip, jeung kulit kaina biasana ngandung résin.[2][3] Kembangna bisa mangrupa kelamin tunggal atawa ganda, nu miboga 5 (kadang 3) sepal ngahiji dina dasar jeung 5 (kadang 3 atawa 0) kolopak.[2][3] Aya 5 atawa 10 benang sari.[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (en)Anacardiaceae (diakses 13 Maret 2016)
  2. a b c d e Mitchell, J. D., and S. A. Mori. 1987. The cashew and its relatives (Anacardium: Anacardiaceae). Mem. NY Bot. Gard. 42: 1-76
  3. a b c (en)Plant families (diakskes 13 Maret 2016)
Nulis.jpg