Andi Sultan Daeng Radja

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Andi Sultan Daeng Radja

Haji Andi Sultan Daeng Radja (gumelar di Matekko, Gantarang, Bulukumba, 20 Méi 1894 – tilar dunya di Rumah Sakit Pelamonia Makassar, Sulawesi Kidul, 17 Méi 1963 dina umur 68 taun) nyaéta tokoh kamerdikaan Indonésia sareng saurang pahlawan nasional ti Sulawesi Kidul. Anjeunna putra kahiji Passari Petta Tanra Karaeng Gantarang jeung Andi Ninong. Semasa muda, Sultan Daeng Radja dipikanyaho taat sareng aktip dina kagiatan Muhammadiyah. Anjeunna mangrupikeun pangadeg Masjid Old di Ponre anu dina waktos éta panggedéna di Sulawesi Kidul[1].

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Soekarno.jpg