Android (sistim operasi)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Android)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Android

Android nyaéta salah sahiji sistim operasi anu mibanda sipat open source, dijieun husus pikeun telepon pinter[1]. Ieu sistim operasi mangrupa salah sahiji produk nu dimekarkeun ku Google kalayan diseponsoran ku organisasi Open Handset Alliance[1].

Android mibanda lisénsi nu disebut Apache/MIT anu nyirikeun yén ieu sistim operasi bisa digunakeun tur dimekarkeun ku saréréa[1]. Android ogé mangrupa sistim operasi anu asalna tina kernél linux ogé dijieun maké basa husus nu ngarana java[2].

Di taun 2005, Android dibeuli ku Google kumplit jeung pausahaan Android, Inc..[rujukan?] Taun 2007 Google ngumumkeun yén Android téh sistim operasi nu sipatna open source, bisa dipaké tur dimekarkeun ku saha waé.[rujukan?] Taun 2008, Android API 1 atawa Android 1.0 dibéwarakeun ka umum ku Google[1].

Ti saprak diciptakeun, Android teu ujug-ujug jadi sampurna.[rujukan?] Di tiap-tiap prosés panyampurnaanana, Android dingaranan ku ngaran anu teu biasa.[rujukan?] Ngaran-ngaran sistim operasi Android dicokot tina ngaran-ngaran kukuéhan nu aramis.[rujukan?] Salian ti ngaran kuéh, Android ogé mibanda istilah nyaéta API Level[3].

Vérsi Android[édit | édit sumber]

Vérsi Android API Lével Ngaran Husus
Android 1.0 1
Android 1.1 2
Android 1.5 3 Cupcake
Android 1.6 4 Donut
Android 2.0 5 Eclair
Android 2.01 6 Eclair
Android 2.1 7 Eclair
Android 2.2 8 Froyo(Frozen Yoghurt)
Android 2.3 9 Gingerbréad
Android 2.3.3 10 Gingerbréad
Android 3.0 11 Honeycomb
Android 3.1 12 Honeycomb
Android 3.2.x 13 Honeycomb
Android 4.0.1-4.0.2 14 Ice Créam Sandwich
Android 4.0.3-4.0.4 15 Ice Créam Sandwich
Android 4.1.x 16 Jellybéan
Android 4.2.x 17 Jellybéan
Android 4.3.x 18 Jellybéan
Android 4.4-4.4.4 19 Kitkat
Android 5.0 21 Lollipop
Android 5.1 22 Lollipop
Android 6.0 23 Marshmallow

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Marko Gargenta.2011."Learning Android".CA:O’Reilly Media, Inc.
  2. Adi Kirana Wijayanti,et all.Aplikasi Android Penerjemah Bahasa Non Latin dengan Pengenalan Citra Karakter.Bogor:IPB
  3. Android


Nulis.jpg