Annelida

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Salasahiji anggota filum Annelida

Annelida atawa nu sok disebut cacing geulang nyaéta hiji anggota tina filum sato invertebrata nu dicirian sabab miboga sajenis rongga awak (atawa coelom),bulu gerak (atawa setae), jeung awakna kabagi jadi segmen mangrupa cingcin ngalintang, atawa annulation, nu mangrupa asal tina ngarana.[1] Annelida (annulus hartina cingcin leutik), nu hartina wangun cacing ieu kawas cingcin atawa geulang. Anggota filum ieu nyaéta cacing taneuh.[1]

Habitat[édit | édit sumber]

Habitat Annelida sumebar di darat, cai tawar, atawa di laut. Sabagian hirup bébas, sababaraha di antarana aya nu hirup salaku parasit.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b (id)Ciri-ciri umum filum Annelida (diakses 6 Pebruari 2016)
  2. (id)Annelida (diakses 6 Pebruari 2016)
Nulis.jpg