Sagara

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Laut)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Srangéngé luhureun laut

Sagara atawa laut hartina bagian paras marcapada anu dieusi ku cai pangsét / cai asin nu nyambung ka samudra, tapi bisa ogé mangrupa talaga nu lega pisan, biasana caina mibanda rasa pangsét (asin), nu teu nyambung ka samudra, kawas Laut Kaspia jeung Laut Paéh.[1][2]

Daptar sagara, dibagi dumasar samudrana[édit | édit sumber]

Samudra Pasifik[édit | édit sumber]

Samudra Atlantik[édit | édit sumber]

Gunung Rinjani ditempo ti Gili Trawangan.

Samudra Indonésia[édit | édit sumber]

Laut Arktik[édit | édit sumber]

Samudra Kidul[édit | édit sumber]

Sagara-talaga[édit | édit sumber]

Sagara ékstraterestrial[édit | édit sumber]

Élmu[édit | édit sumber]

Istilah "laut" ogé dilarapkeun dina fisika kuantum: laut Dirac nyaéta interprétasi bentuk énérgi négatif nu ngeusian vakum.

Baca ogé[édit | édit sumber]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. Jonathan, Rigg (1862). A Dictionary of the Sunda Language of Java. Universitas Harvard: Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen. 
  2. Pena Cendikia, Tim (2013). Wabana Ips Iluma Pengetahuan Sosial. Jakarta: Yudhistira Ghalia Indonesia. p. 7. ISBN 9789797467111. Diakses tanggal (disungsi – 21 Mei 2020). 
Gnome-globe.svg