Parasit

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Parasit narajang tangkal

Parasit nyaéta sasatoan atawa tutuwuhan anu hirup di jero atawa tina organisme séjén, tempat maranéhna meunang dahareun[1].

Istilah parasit loba kapanggih dina widang Biologi[2]. Istilah ieu bisa nujul kana organisme anu hirup ku cara napel jeung nyerep nutrisi tina inangna. Istilah parasit diadopsi kana basa sapopoé minangka istilah keur nunjukkeun naon-naon anu miboga pola hirup kawas parasit. Saperti contona, jalma anu hirup numpang cicing jeung numpang dahar ka batur mangka bakal disebut parasit. Atawa jalma kedul anu gumantung ka batur disebut ogé parasit[2]. Dina basa Sunda, istilah parasit mibanda konotasi goréng[2].

Dina élmu kaséhatan, parasit identik jeung organisme nu jadi sabab kasakit. Lolobana panyakit anu narajang manusa anu disababkeun ku parasit nu cicing jeung turunan dina awak. Conto parasit anu ngarugikeun kaséhatan manusa di antarana[2]:

  1. Cacing beuteung [2]
  2. Kutu
  3. Parasit nu nyababkeun malaria[2]
  4. Jamur kulit[2]
  5. Virus jeung baktéri nu aranakan dina awak manusa, jeung sajabana[2]

Sumber rujukan[édit | édit sumber]

  1. (id)Parasit (diakses 9 Juli 2015)
  2. a b c d e f g h (id)Pengertian parasit (diakses 9 Juli 2015)
Nulis.jpg