Anthurium

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Anthurium
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Liliopsida
Order: Arales
Kulawarga: Araceae
Génus: Anthurium

Anthurium nyaéta salah sahiji génus tutuwuhan hérba tropis tina kulawarga arum (Araceae).[1] Génus ieu ogé geus lila dianggap minangka anggota subfamily Poolidae.[2] Génus ieu diwangun ku leuwih ti 800 spésiés nu kapanggih di daérah tropis New World ti Meksiko ka kaléreun Argéntina nepi ka Uruguay.[3] Anturium dikenal ogé minangka Tongue painted, Flamingo Flower (Flamigo Lily) atawa Tail Flower.[3] Anthurium miboga sifat efipit jeung mangrupa herba asli ti Amerika.[2] Tutuwuhan ieu sok dipelak salaku tutuwuhan hias nu populér.[1] Sababaraha spésiés dipelak sacara lega pikeun didagangkeun di toko-toko kembang.[1] Génus ieu dicirian ku ayana daun wangun péso, kembang keur réproduksi diatur sacara saragam dina gagang ngacung kawas kembang tanduk.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c (en)Anthurium (diakses 5 Maret 2016)
  2. a b c (en)Genus Anthurium (diakses 5 Maret 2016)
  3. a b (en)Anthuriums (diakses 5 Maret 2016)
Nulis.jpg