Araceae

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Araceae
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Liliopsida
Order: Arales
Kulawarga: Araceae

Arum (kulawarga Araceae) nyaéta salah sahiji kulawarga tutuwuhan nu aya dina kelompok utama Angiospermae (Tutuwuhan kembangan).[1][2] Tutuwuhan Aracéae mangrupa Monokotil (Liliopsida), nu sabagian gedé anggotana mangrupa tutuwuhan tropis, sanajan aya pangecualian dina jack in the pulpit nu tumuwuh sacara lega di zona iklim sedeng.[3] Tutuwuhan Aracéae mangrupa tutuwuhan rhizomatous atawa hérba tuberous nu diwangun ku antara 110 marga jeung 1.800 spésiés.[4] Tutuwuhan ieu biasana miboga kalsium oksalat atawa raphides jeung umumna miboga susu getah.[4] Wangun batang biasana galaredé, jeung miboga akar udara nu dagingan.[3] Daun sok dina wangun nu rupa-rupa jeung loba miboga lobus nu jalero.[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (en)Araceae (diakses 8 Maret 2016)
  2. (en)Araceae Classification (diakses 7 Maret 2016)
  3. a b c (en)Family Araceae (diakses 8 Maret 2016)
  4. a b (en)Araceae (diakses 8 Maret 2016)
Nulis.jpg