Iklim

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Iklim nyaéta kaayaan cuaca rata-rata dumasar kana panjang waktu nu tinangtu di bumi atawa planét séjénna[1]. Studi dina iklim diulik dina Klimatologi.

Tempat iklim di bumi dipangaruhan ku géografi jeung topografi ngeunaan éta tempat. Pangaruh posisi panonpoé relatif ka bumi tempat dipasang aksi musim, hiji identifier nu distinguishes hiji ti iklim séjénna. Bédana usum ngahasilkeun sababaraha sistim klasifikasi iklim.

Dumasar posisi rélatif hiji tempat di bumi ka khatulistiwa dipikanyaho wewengkon jeung kamiripan umumna alatan béda iklim jeung pola parobahan suhu hawa, nyaéta wewengkon tropis (23.5 ° N-23.5 ° S), subtropis (23.5 ° Lu-40 ° N jeung 23 ° S-40 ° S), sedeng (40 ° N-66.5 ° N jeung 40 ° S-66.5 ° lintang), sarta polar (66.5 ° N-90 ° N jeung 66,5 ° S-90 ° S).

Sumber[édit | édit sumber]


Nulis.jpg