Subtropis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Iklim subtropis numutkeun Köppen

Subtropis nyaéta wewengkon Marcapada anu ayana di belah kalér jeung kidul sanggeus wewengkon tropis anu diwatesanan ku garis balik kalér jeung garis balik kidul di lintang 23,5° kalér jeung kidul. Kaayaan iklim subtropis cirina ku gangguan jeung halangan ti alam saperti badéy, hujan salju, atawa tornado. Daérah iklim subtropis mibanda 4 usum nyaéta usum semi, usum halodo, usum gugur, jeung usum ngijih. Kaopat usum di luhur miboga karakteristik sosoranganan, jeung suhu maksimal, suhu minimal, kalembaban, ogé kayaan mahluk hirup anu béda-béda. Daérah subtropis di belah marcapada kalér ngawengku:

Sedengkeun daérah di bagian kidul ngawengku: