Salju

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Animasi salju nu robah dumasar usum
Tatangkalan katutupan salju

Salju nyaeta cai nu ragrag ti awan nu ngabeku jadi banda padat tur ragragna kawas cihujan.

Salju asalna tina basa Arab, tsalji ().

Salju magrupakeun partikel kebul cai nu geus tiis di udara luhur (tempo atmosfir, biosfir, iklim, météorologi, cuaca) terus ragrag ka bumi minangka guruntul empuk, bodas, jeung saperti kristal nu lembut (guruntul salju, pakis saperti guruntul es, kelompok tina kabehannana).

Dina suhu tinangtu (disebut titik beku, 0° Celsius, 32° Fahrenheit), salju biasa ngalembéréh tur leungit. Prosés nalika salju/és robah sacara langsung jadi kebul cai tanpa jadi cai heula disebut menyublim. Prosés sabalikna disebut pengendapan.

Salju mangrupakeun sarat keur kagiatan olah raga usum tiis seperti ski jeung kareta luncur).

Di dunya, salju biasa kajadian di nagara nu iklimna subtropis jeung sedeng. Tapi, aya ogé di daérah tropis nu saljuan, contona di Pagunungan Jayawijaya di Papua, Indonesia.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Nulis.jpg