Antipartikel

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Antipartikel nyaéta hiji partikel subatomik anu mibanda massa sarta sipat-sipat anu sarua jeung partikel séjénna tapi lalawanan tanda. Contona, antipartikel éléktron nyaéta positron anu mibanda muatan positif jeung ajén anu sarua jeung muatan négatif éléktron.

Ayana antipartikel ditorah dina mékanika kuantum rélativistik.


Nulis.jpg