Antipartikel

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Antipartikel nyaéta hiji partikel subatomik anu mibanda massa sarta sipat-sipat anu sarua jeung partikel séjénna tapi lalawanan tanda. Contona, antipartikel éléktron nyaéta positron anu mibanda muatan positif jeung ajén anu sarua jeung muatan négatif éléktron.

Ayana antipartikel ditorah dina mékanika kuantum rélativistik.


Nulis.jpg