Positron

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Positron nyaéta antipartikel atawa antimatéri tina éléktron. Positron mibanda muatan listrik sagedé +1, spin ½, sarta massa anu sarua jeung éléktron. Sabot hiji positron nu boga énergi saeutik (handap) tubrukan jeung éléktron nu énergina handap, baris lumangsung pamusnahan sarta ngahasilkeun dua foton sinar gamma (tempo ogé pamusnahan éléktron-positron).


Nulis.jpg