Antimatéri

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Antimatéri nyaéta matéri anu diwangun ku antipartikel ti partikel anu ilahar nyusun matéri. Lamun hiji partikel jeung antipartikelna paantel, duanana silih musnahkeun, hartina duanana dirobah jadi partikel-partikel séjén kalayan énergi anu sarua nurutkeun persamaan Einstein E=mc².

Antimatéri henteu kapanggih sacara alami di bumi, kajaba ngan dina waktu nu pohara singket sarta dina jumlah nu pohara saeutik (alatan prosés murudulna radioaktif atawa sinar kosmik).


Nulis.jpg