Ar Rahman

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ar Rahman (الرَّحْمَنُ) nyaéta jenengan anu dipiboga ku Alloh Subhanahu wa Ta’ala nu hartina kaasih nu jembar ngawengku ka sakabéh mahluk-Na. Alloh mikaasih mahluk-Na ku cara méré sakabéh kanikmatan. Ngaran Ar Rahman sarua jeung jenengan Alloh, teu bisa dipaké ku salah saurang mahluk-Na. Sabab, euweuh nu bisa mikaasih sakabéh mahluk iwal ti Alloh, boh nu iman boh nu kaasup golongan jalma kafir.[1]

Dalil[édit | édit sumber]

Dalil ngaran Ar Rahman di antarana aya dina Surat Thaha ayat 5, Al Mulk ayat 29, Ar rohman ayat 1, dan Al Isra’ ayat 110. Lian ti éta, tangtu aya dina bagian awal Al Quran nyaéta basmallah.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-01-27.