Artifak

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Prasasti, salah sahiji conto artifak

Artifak mangrupa hiji objék jieunan manusa nu boga sababaraha rupa makna budaya.[1] Lamun anjeun manggih hiji vas abad ka-12, mangka éta mangrupa artifak dina mangsa éta.[1] Nurutkeun kamus basa Indonésia, artifak dihartikeun minangka barang-barang saperti alat, perhiasan nu nuduhkeun kamampuh gawé manusa (utamana di zaman baheula) nu kapanggih ngaliwatan panggalian arkéologi.[2]

Etimologi[édit | édit sumber]

Artifak mangrupa kombinasi tina dua basa latén, nyaéta arte, nu hartina "maké kaahlian" jeung faktum nu hartina "pikeun nyieun".[1] Biasana minangka urang maké kecap artifak, urang ngagambarkeun hiji barang dijieun nu dipaké pikeun maksud nu tangtu salila mangsa nu jauh leuwih awal.[1][3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d (en)Artifact (diakses 15 Desember 2015)
  2. (id)Artefak (diakses 26 Desember 2015)
  3. (en)Artefact (diakses 26 Desember 2015)


Nulis.jpg