Asang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Asang Lauk

Asang dihartikeun minangka hiji organ pikeun napas keur lolobana sato nu hirup dina cai, kawas lauk, lobster, atawa kerang.[1] Asang diwangun tina cabang-cabang atawa jaringan bulu anu disartaan ku pembuluh getih, utamana di deukeut luar asang[2]. Organ ieu nyoko kana panukeran oksigén jeung cai sabudeureunana.[2] Dina lauk, asang mangrupa struktur jaringan buluan anu ngajadikeun lauk bisa napas dina cai.[3] Cai ngalir ngaliwatan sungut jeung asup kana asangna di mana oksigén dikstrak jeung liwat kana aliran getih.[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (en)Gill Definition
  2. a b (en)Gill Respiratory (diakses 29 Desemer 2015)
  3. a b (en)Anatomy (diakses 29 Desember 2015)


Nulis.jpg