Asang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Asang Lauk

Asang dihartikeun minangka hiji organ pikeun napas keur lolobana sato nu hirup dina cai, kawas lauk, lobster, atawa kerang.[1][2] Asang diwangun tina cabang-cabang atawa jaringan bulu anu disartaan ku pembuluh getih, utamana di deukeut luar asang[3]. Organ ieu nyoko kana panukeran oksigén jeung cai sabudeureunana.[3] Dina lauk, asang mangrupa struktur jaringan buluan anu ngajadikeun lauk bisa napas dina cai.[4] Cai ngalir ngaliwatan sungut jeung asup kana asangna di mana oksigén dikstrak jeung liwat kana aliran getih.[4]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. Rigg, Jonathan (1862). Rigg. Universitas Harvard: Lange. p. 23.  Disungsi 25 Mei 2024
  2. (en)Gill Definition
  3. a b (en)Gill Respiratory (diakses 29 Desemer 2015)
  4. a b (en)Anatomy (diakses 29 Desember 2015)