Kerang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Kerang laut

Kerang nyaéta salah sahiji sato anu hirup di cai, sarta sato ieu mibanda cangkang anu teuas pikeun nangtayungan awakna anu beyé.[1] Ukuran cangkangna nyaéta simétris landian sarua ku kituna bisa nutupan kalayan alus.[1] Sajaba ti éta kerang mibanda rasa anu cukup ngeunah lamun dikokolakeun kalayan alus.[1]

Sato laut sajaba lauk ieu miboga kandungan kolésterol anu luhur, alatan éta ulah dikonsumsi saban poé, kajaba diimbangan kalayan dahar buah supaya nyegah kolésterol kawas apel sarta anggur beureum.[1]

Aya ogé anu mibanda sasaruaan kalayan kerang nyaéta tiram sarta mutiara (sajenis kerang tapi anu bisa ngahasilkeun mutiara), tapi soal rasa kerang tetep leuwih punjul.[1] Tiram rasana amis ku kituna leuwih ngeunah lamun dijadikeun penyedap kawas saos tiram.[1]

Mangpaat:

Kerang sumber vitamin B12, nutrisi penting pikeun kaséhatan kardiovaskular.[2] Vitamin ieu miboga peran pikeun ngajinakkeun homosistein, zat kimia anu bisa ngarusak dinding pembuluh getih.[2] Kira-kira 100 gr kerang ngandung 33 persén vitamin B12 ti kaperluan unggal poéna. Konsumsi vitamin B12 ogé baris nangtayungan kolon ti panyakit kanker alatan nyegah lumangsungna mutasi sél.[2] Sajaba ti éta, kerang miboga asam lemak omega 3, magnesium, sarta kalium, anu alus pikeun sistem kardiovaskular, sehingga alus minangka nu ngajaga jantung.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f (id)[1](diakses kaping 5 desember 2011)
  2. a b c d (id)[2](diakses kaping 5 desember 2011)