Aseupan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Aseupan

Aseupan nyaéta parabot dapur nu mangrupa wadah tina anyaman awi, wangunna nyungcung, lamun ditangkubkeun pikeun barangasakan seupan-seupan. Aseupan wangunna saperti seuseukeut patlot[1].

Aseupan atawa kukusan nyaéta wadah paranti nyeupan sangu atawa kadaharan séjén [2].Kawas sééng aseupan mangrupa parabot masak anu penting nyaéta pikeun nyangu[2]. ku sabab kitu hampir di sakabéh dapur urang Sunda aya aseupan[1]. Biwir aseupan aya nu diwengku aya ogé nu henteu[3]. Lian ti pikeun nyeupan sangu, aseupan ogé sok dipaké pikeun nyeupan rupa-rupa kadaharan séjénna[3]. Aseupan téh sapasang jeung sééng anapon conto kadaharan anu wangunna sarua jeung aseupan nyaéta sangu tumpeng[3].

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b Danadibrata,R.A.2006.Kamus Basa Sunda.Bandung:Kiblat Kaca 36
  2. a b Tim Peneliti Proyek Pengkajian dan Pembinaan Nilai-nilai Budaya Jawa Barat.2000. Kebudayaan Masyarakat Sunda di Kabupaten Lebak Jawa Barat. Bandung: CV. MANFADA UTAMA kaca 103
  3. a b c Rosidi Ayip, spk.(2000) Ensiklopedi Sunda: Alam, Manusia dan Budaya.Jakarta: Pustaka Jaya kaca 65]
Nulis.jpg