Asteraceae

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Aster
(Babadotan nu mangrupa anggota Aster)
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Order: Asterales
Kulawarga: Asteraceae

Asteracéae atawa Compositae nyaéta kulawarga tutuwuhan tina ordo Asterales nu aya dina kelompok utama Angiospermae (Tutuwuhan kembangan).[1] Asteracéae mangrupa tutuwuhan hérba, semak, atawa tatangkalan nu kacaritakeun salaku kulawarga tutuwuhan kembangan panggedéna.[2] Tutuwuhan ieu diwangun ku antara 1.100 génus jeung 20.000 spésiés nu dicirian sabab miboga kembang teu sampurna jeung disusun dina hiji pseudanthium involucrate dina wangun hulu atawa capitulum.[2] daunna alternatif, jeung basal.[2] Kembangna miboga kelamin tunggal, diwangun tina kembang leutik nu aya dina panopang, actinomorfik atawa zygomorfik.[3] Kelopak kembang aweuhan atawa can sampurna jeung dimodifikasi dina bulu "pappus" atawa sisit.[3] Kembangna aya dua rupa: ray (ligulate) jeung hardisk (tubular).[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (en)Asteraceae(diakses 8 Maret 2016)
  2. a b c (en)Aster(diakses 9 Maret 2016)
  3. a b c (en)Asteraceae (diakses 9 Maret 2016)
Nulis.jpg