Asterales

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Asterales
(Chrisanthemum) anggota ordo asterales
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Order: Asterales

Asterales nyaéta salah sahiji ordo tutuwuhan nu aya dina kelompok utama tutuwuhan kembangan (Angiospermae).[1] Compositae atawa Asteraceae mangrupa anggota tina ieu ordo.[1] Ieu tutuwuhan miboga kembang komposit nu diwangun ku loba kuntum leutik.[1] Aya sapuluh kulawarga séjéna nu patali kénéh jeung Asteracéae.[1] Asterales mangrupa ordo tutuwuhan kembangan nu diwangun ku 11 kulawarga jeung kira-kira 26.870 spésiés, kaasup 25.000 spésiés tina kulawarga Asteracéae (aster, onak, kembang panon poé) jeung 2.000 spésiés Campanulaceae (kembang torompét).[2][3] Asterales sumebar lega di sabagian gedé dunya jeung biasana mangrupa tutuwuhan hérba jeung sababaraha semak jeung nu balaradag kawas tangkal.[2] Karakteristik umumna mangrupa morfologi benang sari nu unik, nyéta batang benang sarina biasana ngawangun kumpulan padet atawa ngahiji kana tabung konsentris.[2] Dina asterales, molekul panyimpenan oligosakarida inulin ngagentian tipung.[2] Dina ordo Asterales, aya tutuwuhan pangan nu penting, kawas Helianthus annuus (kembang panon poé), Lactuca sativa (Salada), Cichorium sp. (sawi bodas).[2] Dina ordo ieu aya ogé nu kaasup rempah-rempah, parasa jeung tutuwuhan obat.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d (en)asterales the daisy family (diakses 9 Maret 2016)
  2. a b c d e f (en)Asterales (diakses 9 Maret 2016)
  3. (en)Asterales (diakses 9 Maret 2016)
Nulis.jpg