Campanulaceae

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Kulawarga Kembang torompet
(Campanulaceae)
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Order: Campanulales
Kulawarga: Campanulaceae

Campanulacéae nyaéta salah sahiji kulawarga tutuwuhan tina kelompok utama Angiospermae (tututwuhan kembangan).[1] Kulawarga ieu dipikawanoh ogé salaku harebell (Kembang torompét).[2] Kulawarga kembang torompét kaasup 88 genus sakuliah dunya, diwangun ku 2.500 spésiés.[2] Di Finlandia, aya 4 genus jeung 15 spésiés, nu paling populér nyaéta genus Campanula nu miboga kembang nyarupaan torompét.[2] Campanulacéae mangrupa tutuwuhan hérba, semak, atawa tangkal leutik (jarang) nu biasana miboga getah susu.[3] Daunna hampir sok alternatif jeung saderhana;[3] teu miboga stipula jeung miboga kembang nu biséksual, bari actinomorfik dina subfamili Campanulacéae tapi zygomorfik dina lobelioidéae.[3] Ieu mangrupa kulawarga kosmopolitan nu miboga kembang nu has, utamana di beulahan bumi kalér, ngan di beulahan bumi kidul kawas Afrika Kidul kulawarga ieu lumayan kaya ogé.[4]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (en)Campanulaceae (diakses 13 Maret 2016)
  2. a b c (en)Campanulaceae family (diakses 14 Maret 2016)
  3. a b c (en)Campanul (diakses 14 Maret 2016)
  4. (en)Campanulac (diakses 14 Maret 2016)
Nulis.jpg