Aswatama

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Aswatama-kl.jpg

Aswatama (Sansakerta : अश्वत्थामा, Aśvatthāmā) nyaéta Putra Drona jeung Krepi dina Wiracarita Mahabarata.[1] Salaku putra tunggal, Drona nyaaheun pisan ka manéhna.[1] Manéhna ogé mangrupa salah sahiji tina tujuh Ciranjiwin, lantaran dikutuk pikeun hirup salilana ngan teu bisa ngarasakeun cinta.[1] Saprak perang di Kurushetra anggeus, ngan ukur manéhna jeung Kertawarma jeung Krepi anu masih kénéh hirup.[1] Lantaran dipinuhan ku rasa dendam ku maotna bapana, manéhna nyerbu kémah para Pandawa nalika tengah peuting jeung maéhan teu ambing.[1]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e (id)Aswatama (diakses 5 November 2015)


Nulis.jpg