Ayat-Ayat Cinta

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ayat-Ayat Cinta
Pangarang Habiburrahman El Shirazy
Judul asli Ayat-Ayat Cinta
Nagara Indonésia
Basa Indonésia
Genre Novel
Penerbit Basmala&Republika
Tanggal publikasi 2004
Tipe média Citak
Kaca 418 kaca

Ayat-Ayat Cinta mangrupa novel dina basa Indonésia yasana Habiburrahman El Shirazy nu diterbitkeun munggaran taun 2004 ku penerbit Basmala&Républika. Novel ieu eusina 418 kaca tur sukses jadi salah sahiji novel fiksi best seller di Indonésia nu dicitak tepi ka 160 rebu eksemplar dina jangkah wanci tilu taun. Ayat-Ayat Cinta ogé mangrupa panaratas karya sastra islami nu keur sedeng-sedengna binangkit dina wanci kiwari.

Ringkesan Singget[édit | édit sumber]

Novel ieu nyaritakeun kahirupan saurang mahasiswa Indonésia nu ngaranna Fahri bin Abdullah Shiddiq nu keur diajar di Universitas Al-Azhar Mesir. Dina hiji perjalanan, Fahri pinanggih jeung saurang mahasiswi Jerman nu ngaranna Aisha, nu geuningan kataji ku pribadina Fahri nu soméah tur mibanda wawasan kaislaman nu lega. Lian ti Aisha, Maria Boutros parawan Kristen Koptik ogé mikacinta Fahri. Kisah cinta di antara maranehna beuki ruwet nalika dua tokoh lianna, nyaéta Nurul jeung Noura Bahadur, ogé mibanda rasa nu sarua.

Film Ayat-Ayat Cinta[édit | édit sumber]

Ningali hasilna penjualan novel ieu, sutradara Indonésia Hanung Bramantyo kiwari keur ngagarap film Ayat-Ayat Cinta nu dibéntangan ku Fedi Nuril minangka Fahri, Rianti Cartwright minangka Maria, Zaskia Adya Mecca minangka Noura, jeung Melanie Putria minangka Nurul.