Babancik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Babancik atawa tangga imah panggung nyaèta tangga naèk-turun dina waktu asup-kaluar imah.[1] Dijieun tina suluh atawa lolobana tina awi.[1] Dina usum hujan, jalma ngarumbah suku dina babancik atawa papanggè.[1] Lamun makè Gamparan,Bakiak,Tarumpah atawa dadampar sèjènna, ku kituna nu makè dadampar ngarasa kudu ngaleupaskeun dadampar dina babancik samèmèh asup ka imah.[1] Barudak lembur katingali suka bungah lamun aya dina babancik, maranèhna diuk bari kakawihan.[1] Rumaja desa  mimiti bègèr nalika diuk dina babancik, kairut ku babaturanna nu diariuk dina babancik.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f Rosidi, Ajip (2000). Ensiklopedia Sunda. Indonesia: Pustaka Jaya. p. 77. ISBN 9794192597.