Babasan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Babasan (Basa Indonésia: ungkapan, Basa Inggris: idiom, Basa Walanda: idioom), numutkeun Kamus Umum Basa Sunda beunang LBSS (1976), nyaétanya babasan welah “ucapan matok nu dipaké dina harti injeuman, saperti gedé hulu, panjang leungeun, legok tapak jst.”

Numutkeun R. Satjadibrata dina Kamus Basa Sunda (1954): ‘babasan atawa paribasa: sawatara kecap nu disusun nu hartina teu sarua jeung harti sawajarna, tapi basana geus kamaphum ku saréréa.” Ari ngeunaan paribasa, Ama Satja nerangkeun kieu: “paribasa (paripaos, l.): kecap-kecap nu disusun jadi omongan nu hartina piluangeun atawa jadi pituah.”

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tempo oge[édit | sunting sumber]


Arjuna Wayang.jpg