Bagawad Gita

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Bhagavad Gita (ru 1).jpg

Bagawad Gita nyaéta teks India buhun anu jadi hasil pagawéan penting dina tradisi Hindi boh sastra boh palsapah.[1] Tarjamahan munggaran ieu karya tina basa Sanskerta kana basa Inggris dijieun kira-kira taun 1795 ku Sir Charles Wilkins.[1] Judul Bagawad Gita hartina “haleuang Gusti”.[1] Dijeun minangka puisi sarta pineun ku topik-topik utama nu patali jeung tradisi spiritual jeung intelektual India.[1] Sanajan normalna mah diédit minangka téks mandiri, Bagawad Gita jadi hiji bagian tina carita épik India anu disebut “Mahabarata”, carita épik India pangpanjangna.[1] Di jero téks panjang ieu aya bagian anu eusina 18 bab jeung 700 pasal, mangrupa bagian nu disebut Bagawad Gita.[rujukan?] ogé biasa disebut Gita wungkul.[1] Ieu téh mangrupa téks réligius pangkolotna di dunya.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f (en)Bhagavad Gita (diakses 12 Januari 2015)
  2. (en)Gitaintrod (diakses 13 Januari 2015)


Nulis.jpg