Baligo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Baligo
Baligo nu ampir asak
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Class: Magnoliopsida
Order: Cucurbitales
Kulawarga: Cucurbitaceae
Génus: Benincasa
Spésiés: B. hispida
Ngaran binomial
Benincasa hispida
Thunb.

Baligo mangrupakeun tuwuhan anu ngareuy naék ka luhur nu ngahasilkeun buah anu kacida gedéna, dijadikeun sayuran. Buahna buluan mangsa ngora. Waktu asak, buluna leungit kaganti ku hiji palapis lilin. Buah baligo bisa tumuwuh nepi ka panjangna 2 méter. Mimitina ieu tuwuhan dibudidayakeun di Asia Tenggara, tapi kiwari bisa tumuwuh di Asia Wétan jeung Asia Kidul.

Pamangpaatan[édit | édit sumber]

Di India Kalér jeung Pakistan, baligo dipaké pikeun nyieun peremén nu disebut Petha. Di India Kidul baligo dimangpaatkeun pikeun sayur kari. Kalan-kalan, buahna digunakeun pikeun ngahasilkeun inuman buah. Biasana diamisan ku gula.

Baligo merlukeun hawa haneut pikeun tumuwuh. Buah baligo bisa disimpen nepi ka waktu 12 bulan.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Tumbu ka luar[édit | édit sumber]

Galeri[édit | édit sumber]