Barisal

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Barisal

বরিশাল
Barisal
Barisal City.jpg
Nami panggilan: 
Chandradvipa,Vénésia Wétan
NagaraBandéra Bangladés Bangladés
DivisiDivisi Barisal
DistrikDistrik Barisal
Munisipalitas1957
Badan Kota2000
Status kota2003[1]
Lega
 • Métropolitan20 km2 (8 sq mi)
Luhurna
1 m (4 ft)
Pangeusi
 (2012)[3]
 • Métropolitan272.169
 • Kapadetan10,524/km2 (27,260/sq mi)
 • Métro
385,093
Zona wanciUTC+6 (BST)
Kode pos
8200
Kode telepon0431
RamatlokaPortal Wéb Resmi

Kota Barisal (Basa Benggala: বরিশাল Bariśāl) nyaéta kota palabuan kolot di Kirtankhola, basisireun Teluk Benggala di wewengkon kidul Bangladés. Kota Barisal minangka ibu kota ti Divisi Barisal jeung Distrik Barisal.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Speech of Mayor on Spacial Intarnational Working Conference". Badan Kota Chittagong. Diakses tanggal 2009-12-21. 
  2. "Area, Population and Literacy Rate by Paurashava –2001" (PDF). Bangladesh Bureau of Statistics. Diakses tanggal 2009-09-18. [tumbu nonaktif]
  3. "Statistical Pocket Book, 2008" (pdf). Bangladesh Bureau of Statistics. Diakses tanggal 2009-08-15. [tumbu nonaktif]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan

Koordinat: 22°42′N 90°22′E / 22.700°N 90.367°E / 22.700; 90.367