Barisal

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Barisal
বরিশাল
Métropolitan
Barisal
Barisal City.jpg
Jujuluk: Chandradvipa,Vénésia Wétan
Barisal is located in Bangladés
Barisal
Barisal
Lokasi Barisal di Bangladés
Koordinat: 22°48′0″N 90°30′0″E / 22.80000°N 90.50000°E / 22.80000; 90.50000
Nagara Bandéra Bangladés Bangladés
Divisi Divisi Barisal
Distrik Distrik Barisal
Munisipalitas 1957
Badan Kota 2000
Status kota 2003[1]
Aréa[2]
 • Métropolitan 20 km2 (8 sq mi)
Luhurna Salah éksprési: operator * teu dipiharep, m (Salah éksprési: operator / teu dipiharep, ft)
Populasi (2012)[3]
 • Métropolitan 272.169
 • Dénsitas 10,524/km2 (27,260/sq mi)
 • Métro 385,093
Zona wanci BST (UTC+6)
Kode pos 8200
Kode telepon 0431
Ramatloka Portal Wéb Resmi

Kota Barisal (Basa Benggala: বরিশাল Bariśāl) nyaéta kota palabuan kolot di Kirtankhola, basisireun Teluk Benggala di wewengkon kidul Bangladés. Kota Barisal minangka ibu kota ti Divisi Barisal jeung Distrik Barisal.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Speech of Mayor on Spacial Intarnational Working Conference". Badan Kota Chittagong. Diakses tanggal 2009-12-21. 
  2. "Area, Population and Literacy Rate by Paurashava –2001" (PDF). Bangladesh Bureau of Statistics. Diakses tanggal 2009-09-18. [tumbu nonaktif]
  3. "Statistical Pocket Book, 2008" (pdf). Bangladesh Bureau of Statistics. Diakses tanggal 2009-08-15. [tumbu nonaktif]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan

Koordinat: 22°42′N 90°22′E / 22.700°N 90.367°E / 22.700; 90.367