Basisir Kuta

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Basisir Kuta Pasosoré

Basisir Kuta nyaéta salah sahiji basisir nu aya di pulo Bali perenahna di Kabupatén Badung.[1] Ieu basisir kacida éndahna.[2] Amparan basisir nu ngeplak bodas dipapaés ku panorama alam nu héjo ngemploh.[2] Cai laut nu canembrang hérang tur batu-batu karang nambahan kaéndahan ieu basisir.[2] Nepi ka jadi tempat wisata nu jadi pangjugjugan unggal jalma, boh jalma domestik boh jalma ti nagri deungeun.[2]
Kuta mimiti dipikawanoh nalika para padagang ti Denmark muka kantor cabang dagang di Bali.[1] Taun 1930 aya urang California Amerika nu datang ka ieu basisir tur ngarasa hélok kana panorama nu aya di Pantai Kuta.[1]
Kuta Béach Hotel mangrupa hotel munggaran nu diwangun di daérah ieu.[1] Kungsi tutup nalika tentara Jepang nyerang pulo Bali.[1] Taun 1960 loba turis Australia nu nyimpang ka Bali nalika lalampahan ka Eropa, ti saprak harita Kuta mimiti ramé deui ku wisatawan.[1] Di ieu basisir urang bisa ngalakukeun surfing, maén bal, maén langlayangan, jeung sajabana.[3]
Hotel-hotel nu aya di sabudeureun Pantai Kuta di antarana waé:

  1. Inna Kuta Beach Hotel
  2. Hard Rock Hotel
  3. Mercure Hotel
  4. Alam KulKul Boutique and Resort.[3]

Daérah Kuta kasohor minangka International City lantaran dijadikeun tempat panggihna wisatawan ti sakuliah dunya.[3] Aya sawatara fasilitas lainna nu disadiakeun di Pantai Kuta kayaning Waterbom Bali, Bali Slingshot jeung Bungy Jumping.[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f Pantai Kuta (Diakses tanggal 1 November 2011) (id)
  2. a b c d Kuta Bali (Diakses tanggal 1 November 2011) (id)
  3. a b c d Kuta (Diakses tanggal 1 November 2011) (id)


Nulis.jpg