Basréng

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Basréng atawa singgetan tina baso digoréng nyaéta salah sahiji kadaharan tradisional Bandung nu miboga bahan dasar lauk tanggiri. Basréng téh mangrupa camilan nu bisa didahar iraha jeung di mana waé.[1][2] Camilan nu bentukna mangrupa potongan panjang jeung rasana gurih.[1][2] Basréng kiwari loba dijual di mana-mana, jadi salah sahiji oléh-oléh has ti Bandung.[1] Loba pisan nu mikaresep ku sabab salian ti gurih, basreng ogé bisa jadi deungeun sangu.[1]

Cara nyieun[édit | édit sumber]

Pikeun nyieun basréng dibutuhkeun bahan utama nyaéta baso lauk tanggiri.[1] Sanggeus éta baso disimpen salila 2 poé, tuluy dikeureutan panjang-panjang.[1] Geus kitu mah kari goréng diminyak nu geus panas, tuluy pidangkeun kalayan maké bungbu bubuk saperti bungbu kéju atawa lada.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g "Basreng » Perpustakaan Digital Budaya Indonesia". budaya-indonesia.org. Diakses tanggal 2017-10-30. 
  2. a b "Basreng | Maicih". maicih.co.id (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-10-30. 
Nulis.jpg