Baso

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
baso

Baso tina basa cina nya éta angeun dibukuran emi atawa mihun maké daging baruleud sagedé-gedé kaléci[1].

Cara Nyieun Baso[édit | sunting sumber]

  • Bahan utamana nyieun baso nya éta daging sapi 1 kg, 1/4 kg tipung sagu, 1 sdt baking soda, jeung 3 siki endog katut ditambahan es batu[2].
  • Bahan-bahan baso anu dilemeskeun nya éta 4 siki bawang beureum,4 siki bawang bodas, uyah jeung pécin saperluna nepi ka karasa pas, gumantung kana selérana bisa ogé ditambahan lada saperluna[2].
  • Cara Nyieun Baso [2]:

1. Campurkeun daging sapi,sagu jeung baking soda, endog sarta bungbu anu geus dilemeskeun, tuluy giling nepi ka lemes, bari ngagiling tambahan ku és batu saeutik-saeutik nepi kal lemes tuluy rawatan.
2. Naheur cai dina panci nepi ka ngagolak, tuluy adonan baso nu tadi dibuleud-buleudkeun sakahayang tuluy asupkeun kana cai anu ngagolak téa, tungguan nepi ka basona ngararambang tuluy tiiskeun.

  • Bahan-bahan jang ngabungbuan cai baso nya éta cai saperluna (ci kaldu tulang sapi), 1 sdm ebi (udang garing),1 sdt lada, 2 siki bawang bodas,pécin, uyah saperluna[2].
  • Cara nyieu cai baso[2] :

1. kabéh bahan-bahan nu tadi dilemeskeun tuluy tumis maké minyak saeutik nepi ka seungit tuluy tambahan cai atawa kaldu sapi anu geus ngagolak saméméhna pamungkas asupkeun baso[2].
2. sabada éta siapkeun mangkok sarta mie konéng, soun atawa bihun, sawi héjo tuluy asukeun baso jeung caina, tong poho tambahan ku saos,kecap jeung sambel[2]

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. Danadibrata,R.A.2006.Kamus Basa Sunda.Bandung:Kiblat Kaca 69
  2. a b c d e f g Resep Bakso Sapi(diakses 22 Oktober 2011)
Nulis.jpg