Billy Boen

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Billy Boen

Billy Boen nyaéta entrepreneur ngora asal Indonésia.[1] Billy lahir di Jakarta tanggal 13 Agustus 1978.[1][2] Dina umur anu relatif ngora, Billy geus jadi lulugu di sawatara pausahaan.[1] Dina 2005, sabot umurna anyar 26 taun, Billy dinobatkeun jadi General Manager PT Oakley Indonésia.[1] Manéhna jadi GM Oakley termuda di dunya basa éta.[1] Dina ahir 2006, babarengan Rudhy Buntaram, nu boga Optik Seis, Billy saterusna ngadegkeun Jakarta International Management (JIM) sarta Jakarta International Consulting (JIC) dina ahir 2009.[1] Ayeuna, Billy anu mangrupa lulusan Utah State University sarta State University of West Georgia di Amérika Sarikat ieu téh partner sarta Présidén Diréktur Rolling Stone Cafe Jakarta.[1]

Karir[édit | édit sumber]

Billy Boen ngabéréskeun atikan S-1 widang manajemén ti Utah State University (USU), Amérika Sarikat, ngan dina waktu 2 taun 8 bulan, mimitian taun 1996 nepi ka 1999.[1] Dina période éta ogé, Billy jadi présidén PERMIAS (Persatuan Mahasiswa Indonésia di Amérika Sarikat) di kampusna.[1] Manéhna ogé ngagabung kalayan persatuan mahasiswa di USU anu ngaranna Sigma Chi.[1] Billy neruskeun studina ka State University of West Géorgia pikeun gelar MBA.[1] Studi S-2 ieu manéhna tempuh dina témpo sataun kalayan predikat kalulusan cum laude, di umur 22 taun.[1] Saréngsé lulus, manéhna mutuskeun pikeun balik ka Indonésia.[1] Kalayan prestasina, di lemah cai manéhna ngagabung kalayan PT Berca Sportindo, distributor tunggal Nike di Indonésia.[1] Posisi awalna minangka Asisten Manajer Lini Produk Divisi Footwéar.[1] Sataun saterusna, manéhna naék pangkat jadi manajer di divisi anu sarua.[1] Satengah taun saterusna, manéhna dipromosikeun jadi manajer (anu leuwih senior) pikeun kabéh divisi: footwéar, apparel, aksesori, sarta perlengkapan.[1] Sataun berselang, manéhna menempati pos Manajer Penjualan & Pamasaran Nike (korporat).[1]

Taun 2005, Billy kaluar ti PT Berca Sportindo sarta ngagabung jeung Oakley Indonésia anu berkantor puseur di Bali.[1] Waktu éta pisan, Billy anu basa éta umurna 26 taun dibéré posisi minangka General Manajer (GM).[1] Ngan dina tilu taun, Billy junun naékkeun penjualan Oakley nepi ka tilu kali lipet.[1] Pagawéna ogé nambahan, tina 80 jadi 240 jelema.[1] Dina 2008, waktu umurna 29 taun, manéhna digaet Grup MRA (Mugi Rekso Abadi), jeung kalungguhan minangka Kadiv.[1] F&B waktu éta, Billy miboga bawahan tilu entitas bisnis milik Grup MRA, nyaéta Hard Rock Cafe Jakarta, Hard Rock Cafe Bali, sarta Haagen-dazs, kalayan total 500 pagawé.[1]

Babarengan Rudhy Buntaram, nu boga Optik Seis, Billy ngadegkeun Jakarta International Management (JIM) dina Désémber 2006 sarta Jakarta International Consulting (JIC) dina Désémber 2009.[1] JIM boga tujuan ngaladénan kabéh kaperluan di industri fashion.[1] JIM sorangan mibanda sawatara divisi, nyaéta: agensi modél (JIM modéls), manajemén artis (JIM Artists), fashion event organizer (JIM Events), fotografi (JIM Photography), fashion consulting (JIM-DARE Fashion), sarta JIM-F performing academy (digawé babarengan jeung Fashiontv Indonésia), samentara, JIC mangrupa konsultan di widang pamasaran, hususna pengembangan méré k.[1] Dina ngajalankeun usahana, JIC digawé babarengan sarta bermitra kalayan jeung pausahaan séjén.[1]

“Young on Top”[édit | édit sumber]

April 2009, sabot umurna 30 taun, Billy medar hiji buku dijudulan “Young On Top” anu dipedar ku penerbit Gagasmedia.[1][2] Buku ieu manéhna pungkaskeun dina waktu dua satengah taun.[1] Sacara umum, buku ieu ditujukan ka barudak ngora pikeun bisa ngahontal kesuksesan utamana di jero pakasabanana atawa di dunya bisnis.[1] Dina buku kasebut, Billy méré 30 konci suksés di umur ngora.[1] Sawatara conto di antarana nyaéta pikeun jadi hiji jalma anu kabuka, berpikiran positif, pas wayah, henteu kungsi pegat asa, sarta sok bertindak leuwih ti biasana.[1] Dina bagian kahiji buku Young on Top, Billy ngécéskeun ngeunaan harti pentingna ngawangun motivasi, kayakinan, sarta optimisme dina ngajalanan hirup.[1] Sagala kagiatan atawa pakasaban anu dipigawé kudu berkualitas sarta ngahontal hasil anu maksimal.[1] Bagian kadua, Billy ngabahas kumaha cara ngahontal kesuksesan di umur ngora kalayan sok ngamekarkeun pangabisa diri pikeun ngawasa sacara rinci widang pakasaban anu ditekuni.[1] Di bagian katilu, Billy méré sawatara tips metot ngeunaan pamikiran-pamikiran penting anu kudu dipiboga hiji jalma sabot hayang ngahontal lalampahan karier anu cemerlang.[1] Pikeun Billy, hiji jalma kudu sok aktip dina ngasah pangabisa, mengedépankan sarta ngamekarkeun dangong henteu berpuas diri dina ngali élmu kanyaho sarta informasi, sarta tetep pendék haté.[1] Dina 5 bulan kahiji, buku éta ogé dicitak deui saloba lima kali.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am (id)[1] (diaksés tanggal 13 Nopember 2011)
  2. a b (id)[2] (diaksés tanggal 13 Nopember 2011)
Soekarno.jpg