Bob sadino

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bob Sadino
Babar: 9 Maret 1933
Lampung, Indonesia
Kawarganagaraan:Indonésia

Bob Sadino lahir di Lampung 9 Maret 1933 nyaéta saurang pangusaha asal Indonesia anu bisnisna dina widang pangan tur peternakan. manéhna pamilik ti jaringan usaha Kemfood jeung Kemchick.[1]. Bob sadino dikenal ku Gaya ngomongna anu blak-blakan sarta gaya pakéanna anu cuek maké kaméja leungen pondok tur calana pondok anu jadi ciri khasnya. Bob Sadino lahir ti hiji keluarga anu hirupna berkecukupan. manéhna budak bungsu ti lima bersaudara. Sawaktu kolotna tilar Bob anu pas éta umurna 19 taun miboga warisan sakabéh harta kakayaan keluargana ku sabab lanceuk-lanceukna anu lain geus dianggap hirupna mapan.[2].manéhna cicing salila kurang leuwih 9 taun di ditu, nalika cicing di Belanda ,Bob papanggih jeung pasangan hirupnya Soelami Soejoed. dina taun 1967, Bob jeung keluarga balik ka Indonésia. Bob sadino nyandak 2 Mercedesna , jieunan taun 1960-an. Salah sahijina dijual pikeun meuli meuli tanah di Kemang, Jakarta Selatan sawatara lainna tetep disimpen. Saatos sababaraha lami cicing tur hirup di Indonésia, Bob mutuskeun pikeun kaluar ti pagawéanna ku sabab manmehna miboga tekad pikeun gawe sacara mandiri. pagawéan mimiti anu dilakonana saatos kaluar ti perusahaan nyaéta nyewakeun mobil Mercedes anu amenahna , tur anu nyupiranna. Nanging lebar, nalika éta manéhna kacilakaan anu nyabakeun mobilna ruksak. ku sabab teu teu boga duit pikeun menerkeun ,Bob pindah pagawéan jadi tukang batu. Gajina nalika éta ngan Rp.100. manéhna ogé sempet ngalaman depresi balukar tekanan hidup anu dialamana. kiwari mah bob sadino tos sukses jadi pengusaha direktur ti Kemfood jeung Kemchickjeung mangrupa anu ngamimitian ngagunakleun perladangan sayur sistem hidroponik di Indonésia.

Referensi[édit | édit sumber]

Nulis.jpg