Bubur sumsum

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Bubur Lemu

Bubur sumsum atawa Bubur lemu nyaéta kadaharan anu dijieun tina tipung béas. Diolahna aya ogé nu sok dicampur cipati jeung gula beureum.[1][2]

Bahan nyieun[édit | édit sumber]

Aya sababaraha bahan anu kudu disiapkeun, nyaéta.[2]

  • 250 gram tipung béas
  • 1 sdt uyah
  • 1 liter santen encer

Cai Gula[édit | édit sumber]

Pikeun nyieun cai gula, dubuthkeun bahan-bahan di antarana:[3]

  • 100 gram gula beureum, siksikan nepi ka lemes
  • Daun pandan
  • Gula bodas saluyu karesepna
  • 100 ml cai

Cara Nyieun[édit | édit sumber]


Bubur:[3]

  1. Campur tipung, uyah, jeung santen nepi ka rata.
  2. Saring supaya tipung kacampur rata
  3. Campuran éta kudu terus dikocék rata nepi ka kentel jeung ngagolak
  4. Jait tuluy tiiskeun

Cai gula:[3]

  1. Campur kabéh bahan
  2. Panaskeun di seuneu anu leutik, tuluy jait
  3. Saring cai pikeun nngaleungitkeun nu ngeres
  4. Sajikeun bubur tuluy kucuran ku cai gula

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Taufik Hidayat, Rachmat Spk.2007.Peperenian Urang Sunda.Bandung:Kiblat. Halaman 51
  2. a b Andayani S,Ria Dkk.2004. Makanan Khas Ramadhan di Kabupaten Ciamis.Bandung:Kementerian Kebudayaan dan Pariwisata. Halaman32
  3. a b c Wiki Books. Resep:Bubur Sumsum Diaksés ping 4 Oktober 2017