Buya Yahya

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Yahya Zainul Ma'arif
Arab: يحيى زين المعارف
Babar10 Agustus 1973 (1973-08-10) (yuswa 46)
Indonésia Blitar
KawarganagaraanIndonésia Indonesia
Ngaran séjénBuya Yahya
PagawéanDa'i
AgemanIslam (Sunni)
PasanganFairuz Ar-Rahbini
Anak4
KolotJamzuri
RamatlokaWebsite Resmi

Yahya Zainul Ma'arif (Arab يحيى زين المعارف) anu katelahna Buya Yahya (lahir di Kabupaten gumelar di Kabupatén Blitar, Jawa Timur, 10 Agustus 1973; umur 46 taun) nyaéta ais pangampih Lembaga Pengembangan Da'wah jeung Pondok Pesantren Al-Bahjah anu pusatna di Cirebon.[1]

Ngadegkeun Pasantrén[édit | édit sumber]

Buya Yahya ngadegkeun Lembaga Pengembangan Da'wah jeung Pondok Pasantrén téh kalayan dingaranan Al-Bahjah anu pusatna aya di wilayah Kabupaten Cirebon. Ieu Pasantrén kawentar ku suasana Nahdliyin. Sanajan kitu, éta pasantrén henteu dipiboga ku ormas Nahdlatul Ulama (NU).[1] Salah sahiji aturan nu aya dina Al-Bahjah, santri diwajibkeun nyarita ku basa arab dina kahirupan sapopoé. Keur santri anyar, dibéré waktu tilu bulan keur diajar jeung nyaluyukeun jeung aturan anu lumaku.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c "Berkunjung ke Pesantrennya Buya Yahya di Cirebon". Hidayatullah.com. Diakses tanggal 31 Maret, 2014.