Caca Burané

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Barudak keur ulin caca burané

Caca burané (sok disebut ogé caca burangé) nyaéta kawih kaulinan anu tujuanana saru pikeun teteguhan siga Pacublak-Cublak Uang jeung Tungtung Kalintungan.[1] Carana sarua pédah béda rakitan kawihna, barudakna ngariung saurang baturna nu nyuuh nu bakal neguh.[1] nyaéta kawih kaulinan anu dikawihkeun babarengan.[1] Barudakna ngariung saurang baturna nu nyuuh nu bakal neguh.[1] Nu lianna numpangkeun leungeunna dikeupeulkeun, salah saurang ngeupeul barang anu rék diteguh.[1] Nalika ngawih, nu nyuuh cengkat tuluy neguh, lamun kateguh di saha éta barang, nya manéhna nu kagiliran nyuuh pikeun neguh.[1]

Rakitan kawih[édit | édit sumber]

Caca burané
Burané tali gobang
Gobang pancarané
Anak gajah bebayuné
Jing gojing léwok-léwok
Jing gojing léwok-léwok.[1][2]


Arjuna Wayang.jpg


Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Hidayat, Rachmat Taufiq, spk.2005.Peperenian Urang Sunda.Bandung:Kiblat
  2. Kawih kaulinan barudak(diakses tanggal 03 Mei 2011)