Cagar Alam Pangandaran, Jawa Barat

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cagar Alam Pangandaran
IUCN Kategori Ia (Cagar Alam Lindung)
Pangandaran beach and the fishermen.jpg
Pantai Pangandaran pagigir-gigir jeung Cagar Alam Pangandaran
Lua error in Modul:Location_map at line 510: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Jawa Barat" does not exist.
LokasiDesa Pangandaran, Kec. Pangandaran, Kab. Pangandaran, Jawa Barat
Kota pangdeukeutnaCilacap
Koordinat7°42′59″S 108°39′32″E / 7.71639°S 108.65889°E / -7.71639; 108.65889Koordinat: 7°42′59″S 108°39′32″E / 7.71639°S 108.65889°E / -7.71639; 108.65889
LegaCagar alam 419,3 ha
Cagar alam laut 470 Ha
Diadegkeun1934
Pihak nu ngokolakeunKementerian Lingkungan Hidup dan Kehutanan

Cagar Alam Pengandaran nyaéta cagar alam nu aya di Desa Pangandaran, Kec. Pangandaran, Kab. Pangandaran, Jawa Barat. Kawasan Cagar Alam Pangandaran nyaéta semenanjung leutik nu aya di basisir kidul Jawa Barat anu jadi wates basisir wétan jeung kulon Pangandaran.

Sajarah Kawasan[édit | édit sumber]

Sajarah Kabentukna kawasan konsérvasi di Pangandaran dimimiti dina waktu Résiden Priangan (Y. Eycken) nu ngajabat dina taun 1922, kalawan ngusulkeun ngajadikeun kawasan perladangan jadi taman anyar, nu satuluyna dina taun 1934, Kawasan Pananjung Pangandaran seluas 457 ha dijadikeun Suaka Margasatwa dumasar ka GB No. 19 Stbl. 669. nu dikaluarkeun ku Director Van Scomishe Zoken, dina 7 Désémber 1934.[1]

Dina taun 1961, aya Parobahan status kawasan ti Suka Margasatwa jadi Cagar Alam Pangandaran nu legana ± 457 ha dumasar ka SK Mentan No.34/KMP/1961, dina 20 April 1961 kalawan ditemukeunna kembang Rafflesia patma. [2]

sairing ku kabutuhan masyarakat, kawasan nu legana 37,70 Ha ti Cagar Alam Pangandaran dijadikeun Taman Wisata Alam (TMA) anu dumasar ka Keputusan Menteri Pertanian Nomor: 170/Kpts/Um/3/1978, dina 10 Oktober 1978 anu nyebabkeun luas kawasan Cagar Alam Pangandaran jadi 419,3 ha.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]