Cangkring

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cangkring
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Order: Fabales
Kulawarga: Fabaceae
Subfamily: Faboideae
Tribe: Phaseoleae
Génus: Erythrina
Spésiés: E. fusca
Ngaran binomial
Erythrina fusca
Lour.
Sinonim

Erythrina glauca
Erythrina caffra
Erythrina viarum

Cangkring (Erythrina fusca) nyaéta tutuwuhan kembang anu sok dijieun hiasan di taman. Biasana tuwuh di wewengkon tropis di Asia Pasifik, Amérika Tengah, jeung Amazon Basin. Ukuran tangkalna sedeng, wangun mahkotana buleud. Catangna pendék, cucukan nepi ka 2 cm. Papagan warnana abu-abu semu coklat, atawa coklat semu héjo. Dahan nyebar, rubak, cucukan, kalakayna mah teu cucukan. Daunna selang-seling, jumlahna tilu. Puhu daun wangunna buleud siga endog, nepi ka semu lonyod, rada buleud atawa rada nyungcung dina tungtung puhuna, héjo ngora dina bagian luhurna, aya lapisan lilin anu ipis atawa héjo semu abu-abu dina bagian handapna, gundul nepi ka aya buluan kawas buludru[1].

Réferénsi[édit | édit sumber]

  1. Detil data Erythrina fusca Lour.(diaksés 9 Méi 2015)

Tumbu ka luar[édit | édit sumber]