Cantigi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cantigi
Mentigi Gunung.JPG
Rungkun cantigi gunung (Vaccinium varingifolium)
di Gunung Semeru
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
(unranked):
(unranked):
(unranked):
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
V. varingifolium
Ngaran binomial
Vaccinium varingifolium

Cantigi; Vaccinium varingifolium; nyaéta tutuwuhan kai anu asalna tina kulawarga Ericaceae.[1] Cantigi hirup di pigunungan anu perenahna 1000 méter luhureun beungeut cai laut (mdpl).[1] Cantigi ilaharna kapanggih di gunung-gunung anu mibanda kawah, taneuhna henteu subur malahan dina tempat anu taringul kubatu cantigi masih bisa hirup.[2][1]

Tangkal cantigi sok hirup di daérah nu sarua jeung kembang edelweiss (Anaphalis javanica), tangkal na ngababadeg kawas ngajagaan kembang Edelweiss sangka ulah aya nu ganggu.[2] Backer & Bakhuizen van den Brink (1965) mertelakeun yén tangkal cantigi kapanggih hirup di sakabéh pulo Jawa digunung anu perenahna 1500-3300 méter dpl.[2] Cantigi di daérah Jawa sok disebut manisrejo, [1]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b c d Dr. Sigit, Sapto Nugroho, S.H,. M.Hum.. (2020). HUKUM KONSERVASI SUMBER DAYA ALAM & KEANEKARAGAMAN HAYATI: Sebuah dilema antara Potensi & Ancaman Kepunahan. Jakarta: Penerbit Lakeisha. p. 65. ISBN 9786237887751.  Disungsi26 Desémber 2020
  2. a b c Nobukazu nakagoshi, Kim (2010). Landscape Ecology in Asian Cultures. London: Brill Archive. p. 32. ISBN 9784431877998. Diakses tanggal (disungsi – 1 Jan 2021).