Cheonan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cheonan

천안시
Basa Koréa transkripsi
 • Hangul
 • Hanja
 • Romanisasi nu dirévisiCheonan-si
 • McCune-ReischauerCh'ŏnan-si
Ti kénca ka katuhu: lajur Shinbu, Terminal, Pasar publik Namsan, Taman Samgeori, Buda perunggu Taéjeosan, arca Galeri Arario, biruang impian Yawoori
Ti kénca ka katuhu: lajur Shinbu, Terminal, Pasar publik Namsan, Taman Samgeori, Buda perunggu Taéjeosan, arca Galeri Arario, biruang impian Yawoori
Bandéra Cheonan
Bandéra
Logo resmi Cheonan
Lambang Cheonan
Lokasi di Koréa Kidul
Lokasi di Koréa Kidul
NagaraBandéra Koréa Kidul Koréa Kidul
WewengkonHoseo
Babagéan administratif2 gu, 16 dong nu sah, 4 eup, 8 myeon
Lega
 • Total636,25 km2 (24,566 sq mi)
Luhurna
22 m (72 ft)
Pangeusi
 (Sép 2011)
 • Total582.753
 • Kapadetan915,9/km2 (23,720/sq mi)
 • Lentong
Chungcheong
Ramatlokawww.cheonan.go.kr

Chéonan (Cheonan-si, kadang-kadang diéjah Chonan atawa Ch'onan) (pronunsiasi basa Koréa: [tɕʰʌ.nan] ( dangukeun)) nyaéta kota nu perenahna di juru kalér wétan Chungcheong Kidul, salah sahiji propinsi di Koréa Kidul, tur perenahna 83.6 km kiduleun ibu kota, Seoul.[1] Hawa rata-rata di ieu dayeuh nyaéta 12.5oC, kalayan hawa panglkuhurna nu karékam nyaéta 34.2oC jeung panghandapna -13.4oC.[2]

Iklim[édit | édit sumber]

Iklim Chéonan sarua jeung wewengkon deukeuteunana, Seoul, Suwon, atawa Daéjeon, tur dianggap wawatesan jeung iklim wétan nu sedeng kalayan périodeu muson. Chéonan ngalaman opat usum siklus cuaca, kalayan hawa usum panas nu rada luhur katut hawa nu rada tiis jeung turun salju nalika usum tiis.


Data iklim pikeun Cheonan (1981–2010)
Bulan Jan Péb Mar Apr Méi Jun Jul Ags Sép Okt Nop Dés Taun
Catatan tertinggi °C (°F) 16.5
(61.7)
20.6
(69.1)
23.3
(73.9)
31.2
(88.2)
31.5
(88.7)
34.8
(94.6)
37.7
(99.9)
36.7
(98.1)
33.9
(93)
28.4
(83.1)
24.1
(75.4)
18.2
(64.8)
37,7
(99,9)
Rarata pangluhurna °C (°F) 2.5
(36.5)
5.3
(41.5)
11.2
(52.2)
18.6
(65.5)
23.7
(74.7)
27.2
(81)
29.4
(84.9)
30.1
(86.2)
26.0
(78.8)
20.3
(68.5)
12.5
(54.5)
5.4
(41.7)
17,7
(63,9)
Per poé °C (°F) -2.9
(26.8)
-0.4
(31.3)
4.8
(40.6)
11.5
(52.7)
17.2
(63)
21.5
(70.7)
24.7
(76.5)
25.1
(77.2)
20.0
(68)
13.3
(55.9)
6.2
(43.2)
-0.1
(31.8)
11,8
(53,2)
Rarata panghandapna °C (°F) -7.9
(17.8)
-5.6
(21.9)
-1.0
(30.2)
4.7
(40.5)
11.2
(52.2)
16.5
(61.7)
20.9
(69.6)
21.0
(69.8)
15.0
(59)
7.2
(45)
0.8
(33.4)
-4.9
(23.2)
6,5
(43,7)
Catatan terendah °C (°F) -23.9
(-11)
-19.9
(-3.8)
-9.7
(14.5)
-5.2
(22.6)
2.0
(35.6)
6.9
(44.4)
12.5
(54.5)
12.1
(53.8)
3.0
(37.4)
-4.3
(24.3)
-10.4
(13.3)
-18.7
(-1.7)
-23,9
(-11)
Curah hujan mm (inches) 23.4
(0.921)
26.4
(1.039)
45.9
(1.807)
61.4
(2.417)
85.7
(3.374)
133.1
(5.24)
264.7
(10.421)
298.3
(11.744)
158.4
(6.236)
53.1
(2.091)
49.2
(1.937)
26.8
(1.055)
1.226,5
(48,287)
Kalembaban 72.1 68.3 65.7 62.1 65.9 72.4 79.4 78.7 76.5 73.0 73.2 72.8 71,7
Rarata poé présipitasi (≥ 0.1 mm) 8.3 6.7 7.9 7.6 7.7 8.6 13.9 13.6 8.6 6.2 8.7 9.5 107,3
Sunshine hours 171.5 183.6 216.7 233.3 249.3 221.6 184.2 206.9 198.7 214.7 164.0 160.3 2.412,7
Sumber: Korea Meteorological Administration[3] [4] [5]

Lambang[édit | édit sumber]

  • Tangkal kota: Weeping willow
  • Kembang kota: Kembang loncéng emas
  • Manuk kota: Japati
  • Sato kota: Naga

Infrastruktu Budaya[édit | édit sumber]

Buda perunggu Joabulsang.

Distrik katut babagéan administratif[édit | édit sumber]

Chéonan ngawengku 2 gu, katut 16 dong administratif (kabagi deui jadi 30 dong sah nu papisah), 4 eup katut 8 myeon.

Babagéan Dongnam-gu (kidul wétan) katut Seobuk-gu (kalér kulon) dipidangkeun di dieu:

Distrik Cheonan

Dongnam-gu

  • Mokchéon-eup (목천읍)
  • Pungse-myéon (풍세면)
  • Gwangdéok-myéon (광덕면)
  • Buk-myéon (북면)
  • Séongnam-myéon (성남면)
  • Susin-myéon (수신면)
  • Byéongchéon-myéon (병천면)
  • Dong-myéon (동면)
  • Jungang-dong (중앙동) (4 legal dong)
  • Munséok-dong (문성동) (2 legal dong)
  • Wéonséong-1-dong (원성1동) (2 legal dong)   
  • Wéonséong-2-dong (원성2동)
  • Bongmyéong-dong (봉명동) (2 legal dong)
  • Ilbong-dong (일봉동) (2 legal dong)
  • Sinbang-dong (신방동) (2 legal dong)
  • Chéonglyong-dong (청룡동) (5 legal dong)
  • Sinan-dong (신안동) (2 legal dong)

Séobuk-gu

  • Séonghwan-eup (성환읍)
  • Séonggéo-eup (성거읍)
  • Jiksan-eup (직산읍)
  • Ipjang-myéon (입장면)
  • Séongjéong-1-dong (성정1동) (2 legal dong)
  • Séongjéong-2-dong (성정2동)
  • Ssangyong-1-dong (쌍용1동)
  • Ssangyong-2-dong (쌍용2동)
  • Ssangyong-3-dong (쌍용3동)
  • Baekséok-dong (백석동) (2 legal dong)
  • Buséong-dong (부성동) (6 legal dong)

Diversitas populasi[édit | édit sumber]

Sok sanajan loba mahasiswa Koréa nu lulus tina loba program téhnik di universitas lokal, kabutuhan pagawé séktor téhnik masih kénéh loba, tur lolobana kabutuhan éta dieusian ku pagawé deungeun. Ieu kota kiwari mangrupa tempat populasi urang deungeun nu gedé, nu geus manglipet tilu salila 5 taun panungtung. Aya leuwih ti 9.000[6] urang deungeun nu nganjrek di wewengkon Chéonan.

Minangka tambahan, Chéonan mangrupa tempat pangbérokan keur narapidana deungeun, nu kiwari dicicingan ku leuwih ti 1.000 urang deungeun.[7]

Kota dulur[édit | édit sumber]

Kota sosobatan[édit | édit sumber]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tutumbu luar[édit | édit sumber]