Ciambar, Sukabumi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kacamatan Ciambar

Peta lokasi Kacamatan Ciambar
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Sukabumi
Camat Hj. Lina Évelin Marlina, S.IP., MM.[1]
Lega
Jumlah pangeusi
 - Kapadetan - jiwa/km²
Kalurahan/désa 6


Ciambar nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Sukabumi, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.[2] Sacara étimologi, Ciambar asalna tina kecap ci jeung ambar.[3] Ci maksudna cai sedengkeun ambar maksudna hambar.[3] Ku kituna, loba jalma nu ngahartikeun yén di wewengkon Ciambar téh mibanda palidan cai nu hambar.[3] Kacamatan Ciambar kawengku ku genep désa, nyaéta Désa Munjul, Ciambar, Ginanjar, Wangunjaya, Cibunarjaya, jeung Ambarjaya[4].

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

Kacamatan Ciambar mibanda wates-wates wilayah sakumaha di handap ieu[3]:

Belah kalér Kacamatan Cicurug jeung Kabupatén Bogor
Belah wétan Kacamatan Nagrak
Belah kidul Kacamatan Nagrak
Belah kulon Kacamatan Cicurug jeung Kacamatan Parungkuda

Poténsi[édit | édit sumber]

Atikan[édit | édit sumber]

Dina widang atikan kacamatan Ciambar mibanda poténsi anu pohara gedéna. Aya 35 sakola anu ngadeg di kacamatan Ciambar, anu kawengku ku 17 SD, 5 MI, 4 SMP, 5 MTs, 2 SMA, 1 SMK jeung 1 MA. di antara sakola-sakola anu dimaksud nyaéta[5]:

NO NPSN NGARAN SAKOLA TINGKAT STATUS
1 20202643 SD NEGERI 1 CIAMBAR SD Negeri
2 20202510 SD NEGERI 1 TANGKIL SD Negeri
3 20202635 SD NEGERI 2 CIAMBAR SD Negeri
4 69758132 SD NEGERI 2 TANGKIL SD Negeri
5 20202823 SD NEGERI AWILEGA SD Negeri
6 20202760 SD NEGERI BABAKAN SAWAH SD Negeri
7 20202634 SD NEGERI CIAMBAR KOLOT SD Negeri
8 20202629 SD NEGERI CIARIPIN SD Negeri
9 20202707 SD NEGERI CIGANAS SD Negeri
10 20252003 SD NEGERI CIJAMBU SD Negeri
11 20268790 SD NEGERI GOBANG SD Negeri
12 20202146 SD NEGERI KEBON PEUTEUY SD Negeri
13 20202103 SD NEGERI LEMAH PUTIH SD Negeri
14 20252004 SD NEGERI LEUWIKERIS SD Negeri
15 20201970 SD NEGERI NYALINDUNG SD Negeri
16 20201990 SD NEGERI PAKAUMAN SD Negeri
17 20202327 SD NEGERI WARUNGGOMBONG SD Negeri
18 60707189 MIS AL-KAROMAH MI Swasta
19 60707185 MIS CIPAMUTIH MI Swasta
20 60707187 MIS CITAMIANG MI Swasta
21 60707188 MIS SOMANG MI Swasta
22 60707186 MIS TARBIYATUNNISA MI Swasta
23 20258334 SMP ISLAM KEMBANGKUNING SMP Swasta
24 20267955 SMP NEGERI 1 CIAMBAR SMP Negeri
25 20202393 SMP PGRI 1 CIAMBAR SMP Swasta
26 20202392 SMP PGRI 2 CIAMBAR SMP Swasta
27 20277692 MTSS AL BAROQAH MTs Swasta
28 69788318 MTSS HIDAYATUL FALAH MTs Swasta
29 69788317 MTSS IBNUSINA MTs Swasta
30 69853593 MTSS NURUL HUDA MTs Swasta
31 20277691 MTSS SA MIFTAHUL KAROMAH MTs Swasta
32 69888716 SMA PGRI CIAMBAR SMA Swasta
33 69888445 SMA PLUS KEMBANG KUNING SMA Swasta
34 60726509 SMKS TECMA CIAMBAR SMK Swasta
35 69788092 MAS MIFTAHUL KAROMAH MA Swasta

Wisata[édit | édit sumber]

Kacamatan Ciambar mibanda tujuan wisata cai curug alami nyaéta Curug Luhur anu nutug di Kampung Lemburpasir, Désa Ciambar.[3] Tujuan wisata ieu kaasup kana wilayah Taman Nasional Gunung Gedé Pangrango (TNGP).[3] Kiwari, TNGP geus netepkeun kawasan obéek wisata éta minangka wilayah konsérvasi atawa cagar alam leuweung alami anu kudu dijaga.[3] Curug anu luhurna 30 méter ieu ayana di satukangeun pasir leuweung pinus.[3] Pikeun ngajugjug ka curug luhur, teu bisa ngagunakeun kandaraan, kudu leumpang kurang leuwih dua kilométer.[3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Website Resmi DPPKAD Kab. Sukabumi. 2015 Rencana Kerja Anggaran Satuan Kerja Daerah Tahun Anggaran 2014 Kecamatan Ciambar. Diaksés 17 April 2015.
  2. Website Resmi Pemerintah Kab. Sukabumi. 2015 ODP Kecamatan di Kab. Sukabumi. Diaksés 17 April 2015.
  3. a b c d e f g h i Jasa Terpadu Telematika. 2015 Kecamatan Ciambar. Diaksés 17 April 2015.
  4. Website Resmi Kementrian Dalam Negeri. 2015 Peraturan Daerah Kabupaten Sukabumi Nomor 3 Tahun 2012 Tentang Pemekaran Desa Wangunjaya Menjadi Desa Wangunjaya dan Desa Ambarjaya Kecamatan Ciambar. Diaksés 17 April 2015.
  5. PDSP. 2015 Referensi Data Pendidikan Nasional. Diaksés 17 April 2015.


 t·s·é 

Kabupatén Sukabumi, Jawa Barat

Lambang Kab Sukabumi.svg

Kacamatan: Bantargadung | Bojong Genténg | Caringin | Ciambar | Cibadak | Cibitung | Cicantayan | Cicurug | Cidadap | Cidahu | Cidolog | Ciemas | Cikakak | Cikembar | Cikidang | Cimanggu | Ciracap | Cireunghas | Cisaat | Cisolok | Curugkembar | Gegerbitung | Gunung Guruh | Jampang Kulon | Jampang Tengah | Kabandungan | Kadudampit | Kalapa Nunggal | Kalibunder | Kebonpedes | Léngkong | Nagrak | Nyalindung | Pabuaran | Parakan Salak | Parung Kuda | Pelabuhan Ratu | Purabaya | Sagaranten | Simpenan | Sukabumi | Sukalarang | Sukaraja | Suradé | Tegal Buleud | Waluran | Warung Kiara