Cilosari

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Cilosari nya eta mangrupa hiji wahangan anu ngamuara kalaut jawa jeung cilosari oge mangrupakeun wahangan anu jadi wawates daerah Jawa Kulon jeung Jawa Tengah di bagean kaler, kusabab éta,t epi kulon ayana di Kabupatén Cirebon, jeung tepi wetan mangrupa daerah Kabupaten Brebes.[1]Bagean hulu wahangan ieu aya di daerah kabupaten Kuningan nu ku masarakat disebut wahangan Cisanggarung[1].Wahangan ieu ngaliwatan daerah Kabupaten Cirebon bagéan wetan. Di daerah sabudeureun wahangan loba masarakat anu jadi pamayang neangan lauk di wahangan. Di daerah ieu oge loba carita rahayat anu ngalagena salasahijina nyaeta carita Sangkuriang.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c rosidi, ajip (2000). ensklopedia sunda. indonesia: pustaka jaya. p. 164. ISBN 9794192597.