Combretaceae

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Combret
(Combretaceae)
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Order: Myrtales
Kulawarga: Combretaceae

Combretacéae nyaéta salah sahiji kulawarga tutuwuhan nu aya dina ordo Myrtales nu mangrupa anggota kelompok utama Angiospermae (Tutuwuhan kembangan).[1] Tutuwuhan ieu mangrupa tangkal, semak jeung sajabana nu diwangun ku 20 genus jeung 600 spésiés.[2] Tutuwuhan ieu sok penting ayana di sapanjang laut di laut tropis, di sabana Afrika, jeung di leuweung hujan Asia.[3] Nu mangrupa jenis mangrove di pantéy ledok atawa muhara;[3] contona nyaéta Laguncularia (Bakau bodas) jeung Lumnitzera (Bakau wétan).[3] Tutuwuhan ieu miboga daun nu sederhana, alternatif atawa sabalikna;[2] stipula leutik atawa aweuhan.[2] Kembangna biséksual atawa kadang-kadang miboga kelamin, biasana actinomorfik.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (en)Combretaceae (diakses 9 Maret 2016)
  2. a b c d (en)Combret (diakses 9 Maret 2016)
  3. a b c (en)Combretaceae (diakses 9 Maret 2016)
Nulis.jpg