Distilasi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Alat Paranti Nga Distilasi

Distilasi mangrupa téhnik di mana dua atawa leuwih zat nu boga titik golak nu béda bisa dipisahkeun.[1] Hiji conto, cai tawar bisa dibeunangkeun tina cai laut (cai nu ngandung uyah) ku prosés déstilasi.[1] Nalika cai laut dipanaskeun, cai robah jadi hawa nu bisa di kondénsasikeun jeung ditéwak.[1] Uyah dina cai laut tetep tinggaleun ti tukang.[1]

Cai hasil prosés distilasi disebut ogé cai suling atawa aquadés. Aplikasi na diantara na nyaéta pikeun ngabasuh sareng ngabersihkeun alat-alat lab, contoh na pH méter. Aquades dianggo pikeun ngabasuh probe pH méter tiap prosés kalibrasi pH meter sareng di akhir pikeun ngabersihkan ti sesa larutan sampling.

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d (id)Pengertian Destilasi (diakses ping 4 November 2015)


Nulis.jpg