Divisi di Bangladés

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Artikel ieu bagian ti:
Pulitik jeung Pamaréntahan
Bangladés
Divisi Rangpur Divisi Rajshahi Divisi Khulna Divisi Barisal Divisi Chittagong Divisi Sylhet Divisi DhakaBangladesh divisions english.svg
Ngeunaan ieu gambar

Bangladés dibagi kana 7 wewengkon administratif tingkat I nyaéta divisi (Basa Benggala: বিভাগ Bibhag). Unggal divisi dibéré ngaran dumasar ibu kotana:

  • Barisal (বরিশাল Borishal)
  • Chittagong (চট্টগ্রাম Chôţţogram)
  • Dhaka (ঢাকা Đhaka)
  • Khulna (খুলনা Khulna)
  • Rajshahi (রাজশাহী Rajshahi)
  • Rangpur (রংপুর Rongpur)
  • Sylhet (সিলেট Sileţ)

3 divisi diajukeun pikeun pamekaran:

  • Divisi Papasiran Chittagong (পার্বত্য চট্টগ্রাম Parbotto Chôţţogram)
  • Divisi Mymensingh (ময়মনসিং Moymonsing)
  • Divisi Comilla (কুমিল্লা Kumilla)

Unggal divisi salajengna dibagi kana distrik (Basa Benggala: জেলা zila) nu saterasna dibagi deui kana upazila.

Divisi[édit | édit sumber]

Divisi Basa Benggala Populasi [1] Aréa (km2)[1] Kapadetan populasi
(2011; jiwa/km2)[1]
Perbandingan
jenis kelamin (lalaki
per 100 awéwé)[1]
1991 2001 2011 (saheulaan)
Divisi Barisal বরিশাল 7.462.643 8.173.718 8.147.000 13.297 613 96,8
Divisi Chittagong চট্টগ্রাম 20.522.908 24.290.384 28.079.000 33.771 831 96,1
Divisi Papasiran Chittagong পার্বত্য চট্টগ্রাম
Divisi Comilla কুমিল্লা
Divisi Dhaka ঢাকা 32.665.975 39.044.716 46.729.000 31.120 1.502 103,9
Divisi Mymensingh ময়মনসিং
Divisi Khulna খুলনা 12.688.383 14.705.223 15.563.000 22.272 699 100
Divisi Rajshahi রাজশাহী 14.212.065 16.354.723 18.329.000 18.197 1.007 100,4
Divisi Rangpur রংপুর 11.997.979 13.847.150 15.665.000 16.317 960 99,8
Divisi Sylhet সিলেট 6.765.039 7.939.343 9.807.000 12.596 779 99,1
Jumlah 106.314.992 124.355.263 142.319.000 147.570 964

Sajarah[édit | édit sumber]

Sanggeus merdikana Bangladés dina taun 1971, had four divisions:

Dina taun 1993, Divisi Barisal dimekarkeun ti Divisi Khulna; dina tuan 1998, Divisi Sylhet dimekarkeun ti Divisi Chittagong; sarta dina taun 2010, Divisi Rangpur dimekarkeun ti Divisi Rajshahi.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d "2011 Population & Housing Census: Preliminary Results" (PDF). Bangladesh Bureau of Statistics. Diarsipkan dari versi asli (PDF) tanggal 3 November 2011. Diakses tanggal 12 January 2012. 


Citakan:Articles on first-level administrative divisions of Asian countries