Divisi Khulna

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Divisi Khulna
Lokasi Divisi Khulna di Bangladés
Lokasi Divisi Khulna di Bangladés
Nagara Bandéra Bangladés Bangladés
Lega
 • Total 22.285 km2 (8,604 sq mi)
Pangeusi
 (Sénsus 2011)
 • Total 15.563.000
 • Kapadetan 700/km2 (1,800/sq mi)
Zona wanci UTC+6 (BST)

Divisi Khulna nyaéta salah sahiji divisi di Bangladés. Divisi ieu aya di beulah kidul-kulon nagara.

Distrik[édit | édit sumber]

Divisi Khulna miboga 10 distrik (zila).

Distrik Ibu Kota Aréa (km²) Populasi
(Sénsus 1991)
Populasi
(Sénsus 2001)
Populasi
(Sénsus 2011)
(hasil
saheulaan)
Distrik Bagerhat Bagerhat 3.959,11 1.431.322 1.549.031 1.461.000
Distrik Chuadanga Chuadanga 1.177,40 807.164 1.007.130 1.123.000
Distrik Jessore Jessore 2.570,42 2.106.996 2.471.554 2.742.000
Distrik Jhenaidah Jhenaidah 1.949,62 1.361.280 1.579.490 1.756.000
Distrik Khulna Khulna 4.394,46 2.010.643 2.378.971 2.294.000
Distrik Kushtia Kushtia 1.621,15 1.502.126 1.740.155 1.933.000
Distrik Magura Magura 1.048,61 724.027 824.311 913.000
Distrik Meherpur Meherpur 716,08 491.917 591.430 652.000
Distrik Narail Narail 990,23 655.720 698.447 715.000
Distrik Satkhira Satkhira 3.858,33 1.597.178 1.864.704 1.973.000

Sumber jeung rujukan[édit | édit sumber]

  • Badan Statistik Bangladés

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]