Khulna

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Artikel ieu ngeunaan kotana. Kanggo distrikna, tingali Distrik Khulna. Pikeun divisina, tingali Divisi Khulna.
Khulna
NagaraBandéra Bangladés Bangladés
DivisiDivisi Khulna
DistrikDistrik Khulna
Status kota1984
Badan Kota1990
Lega
 • Métropolitan59.57 km2 (23.00 sq mi)
Luhurna
9 m (30 ft)
Pangeusi
 (2012)[2]
 • Métropolitan140.835
 • Kapadetan14.364/km2 (37,200/sq mi)
 • Métro
1.435.422
Zona wanciUTC+6 (BST)
Kode Telepon Nasional+880
Kode telepon041
Kode posKhulna GPO 9000 & Khulna Head Office 9100
RamatlokaKhulna City Corporation Khulna District

Khulna nyaéta kota nu panggedéna di Bangladés ka-3 sarta kota utama di Divisi Khulna. Khulna aya di gigireun Walungan Rupsha jeung Bhairab di Distrik Khulna. Khulna miboga palabuan nu ngaranna Mongla di wewengkon luarna, 38 km ti Kota Khulna.

Iklim[édit | édit sumber]

Data iklim pikeun Khulna
Bulan Jan Péb Mar Apr Méi Jun Jul Ags Sép Okt Nop Dés Taun
Rarata pangluhurna °C (°F) 25.6
(78.1)
28.5
(83.3)
33.1
(91.6)
34.6
(94.3)
34.3
(93.7)
32.9
(91.2)
31.8
(89.2)
31.8
(89.2)
32.0
(89.6)
32.0
(89.6)
29.9
(85.8)
26.5
(79.7)
31,1
(88)
Rarata panghandapna °C (°F) 12.4
(54.3)
15.4
(59.7)
20.5
(68.9)
23.9
(75)
25.2
(77.4)
26.1
(79)
26.0
(78.8)
26.2
(79.2)
25.8
(78.4)
24.1
(75.4)
19.6
(67.3)
13.6
(56.5)
21,6
(70,9)
Curah hujan mm (inches) 13.3
(0.524)
44.4
(1.748)
52.1
(2.051)
87.5
(3.445)
200.0
(7.874)
335.6
(13.213)
329.8
(12.984)
323.5
(12.736)
254.7
(10.028)
129.8
(5.11)
32.1
(1.264)
6.6
(0.26)
1.809,4
(71,236)
Rarata poé hujan (≥ 0.1 mm) 2 3 3 6 11 14 17 16 13 7 2 1 95
Sumber: Weather Base

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Area, Population and Literacy Rate by Paurashava –2001" (PDF). Bangladesh Bureau of Statistics. 2001. Diakses tanggal 2009-08-19. 
  2. [1] 2010 Population Estimate. Retrieved on 19 August 2010.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]