Mymensingh

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mymensingh

Momenshahi/ময়মনসিংহ
Monumén Perang Kamerdikaan 1971, Sombhugongh, Mymensingh.
Monumén Perang Kamerdikaan 1971, Sombhugongh, Mymensingh.
Nami panggilan: 
Moy-mon-singha
NagaraBandéra Bangladés Bangladés
DivisiDhaka
DistrikDistrik Mymensingh
Ngadeg1787[1]
Status kota1787[2]
Lega
 • Total82 km2 (31.7 sq mi)
Luhurna
19 m (62 ft)
Pangeusi
 (2012)
 • Total407.798
 • Kapadetan5,000/km2 (13,000/sq mi)
Zona wanciUTC+6 (BST)
Kode pos
2200
Kode telepon91

Mymensingh (Basa Benggala: ময়মনসিংহ) nyaéta hiji kota di Bangladés, aya di gigireun Walungan Brahmaputra. Mymensingh mangrupa ibu kota ti Distrik Mymensingh.

Pamandangan Mymensingh

Rujukan[édit | édit sumber]

Bacaan salajengna[édit | édit sumber]

  • Khan Mohammad Abdullah, Moymonsigh-er Etihash, 1966, Mymensingh, Bangladés.
  • Darji Abdul Wahab, Moymonsigh-er Choritavidhan, 1986, Mymensingh, Bangladés.
  • F. A. Sachse, Mymensingh Gazeteer, BENGAL SECRETARIAT BOOK DEPOT, 1917, Calcutta.
  • Asoke Mitra, Towards Independence - 1940-1947", 1997, New Delhi.
  • Kedarnath Mojumder, Moymonsingh-er Biboron, 1987, Mymensingh.
  • Kedarnath Mojumder, Moymonsingh-er Etihash, 1987, Mymensingh.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]