Dodol

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dodol susu

Dodol nyaéta salah sahiji wanda kadaharan anu kaasup kana kadaharan amis, wanguna leuleus liat. Pikeun nyieun dodol anu mibanda kualitas hadé dibutuhkeun kaparigelan jeung waktu anu lila, ku sabab nyieun dodol bisa kawilang hésé [1]. Bahan-bahan anu diperlukeun dina nyieun dodol nyaéta cipati, tipung béas, gula bodas, gula beureum jeung uyah[2].

Pedaran[édit | édit sumber]

Kandungan cai dina olahan dodol anu geus asak kurang leuwih 10-10% ieu kaayaan alus pikeun ngahalangan hirupna baktéri, jeung khamir patogén jadi bisa leuwih lila diteundeun teu kudu maké diawétkeun heula saperti : Digaringkeun, disterilisasi, dibekukeun jeung sajabana. Tapi sanajan kitu ogé tetep dina nyampurkeun bahan-bahan jeung cara ngolah mangaruhan kana lila jeung henteuna dodol bisa diteundeun.[3][4]

Dodol téh loba pisan rupa jeung rasana, dibungkus diréka-réka sangkan kapincut anu nempo, meureun kiwari anu paling kasohor téh dodol Garut, saggireun rasana anu ogé dodolna dibungkus béda jeung nulian [5], rupa-rupa dodol anu mindeng kapanggih saperti:

  1. Dodol Garut
  2. Dodol Kadu
  3. Dodol Sirsak
  4. Dodol Betawi
  5. Dodol Ganas
  6. Dodol Apel
  7. Dodol Nangka

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. Suryanti, Panduan pengolahan dua puluh jenis buah, PT Niaga Swadaya, 2010, kaca 53
  2. Dimas, 180 Sumber penghasil uang, Cetak Buku Publisher, kaca 60
  3. Dodol bisa leuwih lila diteundeun
  4. Agribisnis Kreatif: Pilar Wirausaha Masa Depan, Kekuatan Dunia Baru Menuju Kemakmuran Hijau. Penebar Swadaya Group. 2012. ISBN 9789790025288. 
  5. Rupa-rupa dodol

Tutumbu Kaluar[édit | édit sumber]

  1. Dodol Garut jeung bahan-bahanna
  2. Dodol kadaharan unik
  3. Dodol Picnic Garut
  4. Dodol Amurang ti Sulawesi beulah kidul


Nulis.jpg